האיים הצפים של בני שבט האורו (URO) שוכנים באגם טיטיקאקה אשר בפרו. אגם זה הנמצא בגובה של 3810 מטרים מעל פני הים, נחשב לאגם הגבוה ביותר בו כלי שיט יכולים לשוט. אגם טיטיקאקה חולק את גבולותיו עם בוליביה ממזרח ופרו ממערב.
בני האורו אשר בנו את סדרת האיים הללו כהגנה בעיקר מפני שבט האינקה לקרת סוף המאה ה-9, היו זקוקים לחומר גלם עמיד שיחזיק לאורך זמן ומצאו את צמח המים הנקרא טוטורה. צמח זה מזכיר את צמח הבמבוק ולאחר ייבושו נראה כמו קש. בעזרת צמח הטוטורה בנו בני שבט האורו מספר רפסודות הפזורות לאורך צידו הפרואני של אגם טיטיקאקה. עם הזמן גילו את עמידות צמח הטוטורה כייסוד חיוני בחייהם עימו בנו את בתיהם, סירותיהם המשמשות ככלי התחבורה באגם ואף עשו בו שימוש למאכל ולתרופות נגד כאבי ראש .
תהליך בניית כל אחד מהאיים מצריך עבודה רבה אשר כוללת יצירת קוביות המשולבות בוץ מיוחד המרכיב צמחים לעמידותו ועליו שכבות הטוטורה. כל קובייה כזו מחוברת בעזרת חבלים למספר כיוונים לצורך עגינת האי מתזוזה. בפועל רוב האיים מחוברים אחד אל השני כמעין שרשרת איים רציפה.לצורך תחזוקת הבתים והאיים על האי, זקוקים התושבים להוסיף מידי כמה חודשים שכבה נוספת של טוטורה על מנת למנוע שקיעת האי בעקבות ריקבון השכבות התחתונות.
לפני כחצי מאה רבים מבני שבט האורו מתו מרעב וקור ואלו שנשארו לחיות באגם הם צאצאיי שבט האורו לא באופן מלא. אלו שנשארו משמרים את המסורת העתיקה וחיים אורך חיים מסורתי הכולל מגורים, צייד ושימור מבנה האיים. בשנים האחרונות החלו תושבי המקום לארח תיירים רבים הפוקדים את האזור. כחלק מסיור באיים, התיירים זוכים לשוט באגם בסירה אוטנטית עשויה טוטורה, להסתובב בין בתיהם של תושבי המקום ואף לקנות מזכרות תוצרת בני המקום. לנועזים יותר מבין התיירים ניתן לבלות את הלילה באחת מבקתות הטוטורה על אחד האיים, לאכול ארוחת ערב עם המקומיים, לצאת לדיג עם הזריחה ולחיות כחלק מצאצאי שבט האורו.
בהקשר לבנייה הירוקה, אפשר להדגים על שבט האורו את השימוש בחומרים אורגניים מהטבע כדוגמת צמח הטוטורה לבניית הבתים וכלי התחבורה. בשנים האחרונות החלו חלק מהמשפחות לשדרג את אורך חייהם ע"י הוספת תאים סולריים המאפשרים יצירת חשמל לטובת מכשירי חשמל כמו טלויזיה, רדיו ועוד. את האוכל, משיגים בני המקום ע"י צייד באמצעות רובה או ע"י דייג באגם טיטיקאקה, כאשר במקביל מקבלים סחורות כמו ביצים, אורז, תפוחי אדמה מהעיר השכנה פונו. לפני מספר שנים הוקם בית ספר ייסודי על אחד האיים ואליו מגיעים כל ילדי האיים באמצעות הסירות של ההורים ואף ע"י סירות גדולות המשמשות כמעין הסעה גדולה לכולם. את הרחצה עושים התושבים במים הקפואים של האגם אשר יכולים להגיע לא פעם אל מתחת ל-0, ולכן הרחצה במים מתאפשרת רק בשעות הצהריים. את בתיהם מבודדים התושבים באמצעות בוץ על מנת לא לספוג את הקור העז בשעות הלילה אשר מגיע לטמפרטורות של 20 מעלות מתחת ל-0 מעלות. כל הבישול נעשה באמצעים ישנים ע"י הדלקת קש ועצים, כאשר כל ערב תפקידה של אישה אחרת מנשות האי להכין את האוכל.
מניסיוני האישי, אדם שלא נחשף לאורח חיים כדוגמת בני שבט האורו, לא מבין את משמעות אורך החיים כפי שהיה לפני המצאת החשמל, מערכת הביוב, המכוניות ועוד אמצעים הנראים טרוויאלים לחלוטין. החוויה של אימוץ אורח חיים מסוג זה מעניקה משמעות אמיתית לדברים הקטנים ביותר בכל צעד שאנו עושים בעת המודרנית.